6 Ocak 2017 Cuma

Göz Çevresi Ürünleri

Göz Çevresi Ürünleri
Hafta Sonuna Özel 
%45'e Varan İndirim Fırsatı
www.eczanedesin.com'da
GÖZ ÇEVRESİ BAKIMININ ÖNEMİ
Sağlıklı, güzel, parlak gözlere ve göz bölgesine sahip olmayı kimler ister? Bu makalemizde göz bölgesi ve makyaj sonrası göz bakımından bahsedeceğiz. Bunun için atmamız gereken ilk adımımız temizlikten geçiyor. Her türlü cilt bakımında yapılması ve uygulması gereken cil temizliği ve hijyendir. Kirli ve gözenekleri kapalı bir cilde uygulanacak tüm yöntemler ilk başta başarısızlıkla sonuçlacaktır.
Bir yaratılış harikası olan gözlerimizin yüz elli milyon ışık algılayıcısı vardır. Bu ışık algılayıcıları, saniyede milyonlarca ışık fotonunu işlemden geçirir. Fakat ne enteresandır ki aslında kafamızın arkasıyla görürüz. Beynimizin arkasında geniş bir alanda bulunan olisipal lob, gözlerin görme sinirleriyle gönderdiği tüm bilgiyi işler. Bu nedenle de kofa arkasına vurmak, körlüğe bile yol açabilir.
Günde ortalama on bin kez hareket eden ve bizi biz yapan gözlerimiz, aynı zamanda yaşımızın da göstergesidir. Ömrümüzün sonuna kadar dünyayı, sadece bu organımız sayesinde gördüğümüz gerçeğinden yola çıkarsak, bakımının ne kadar önemli olduğunu anlarız.
Göz derisi vücudun en hassas bölgesidir
Göz çevresi derisi çok ince ve hassastır. Yüz derisindeki hatta vücudumuzdaki en hassas bölgedir. Bu nedenle hastalık, yaşlılık ve yorgunlukla ilgili belirtileri kolaylıkla belli eder. Özellikle kadınlar göz altlarındaki morluklardan, torbalardan ve kırışıklıklardan şikayet eder. Çünkü göz çevresinin yüz ifadesindeki rolü çok belirgindir. Yüz mimiklerinin en sık yapıldığı bölge de göz çevresidir. Bu derece hassas olan göz çevresinin bakımı da oldukça önemlidir.  
Özel bakım ürünleri tercih edilmeli
Çevresel faktörler, makyaj ve temizlik işlemleri nedeniyle bu bölge yıpranmaya yatkındır. Bu nedenle göz çevresi için daima özel bakım ürünleri tercih edilmelidir. Düzensiz uyku, düzensiz beslenme, sigara ve Alkol tüketimi, alerjiler, genetik nedenler, yaşlanmaya bağlı olarak kolajen kaybı ve güneş ışınları göz çevresinin olumsuz etkileyen diğer faktörlerdir. Göz çevresi derisinin hassas olmasından dolayı bu bölgede sıklıkla cilt altındaki kılcal damarlar belirginleşebilir, ciltte mor renkli halkalar ve torbalanmalar gözlemlenebilir. Bu durum da kişilerde yorgun ifadelere neden olur. 
Bakımda ilk adım: Temizlik
Göz çevresi her gün uygun temizleme ürünü ile içten dışa doğru hafif daireler çizerek temizlenmelidir. Kırışıklık ve leke karşıtı, bakım yapan onarıcı ve nemlendirici kremlerin ise göz çevresine ince dokunuşlarla sürülmesi gerekir. Ayrıca makyaj temizliğinin ise alkol içermeyen ürünlerle yapılması gerekir. Haftada iki kez nemlendirici, yaşlanma etkilerini onarıcı ve sakinleştirici maskeler uygulanabilir. C vitamini antioksidan etkisiyle kılcal damarları kuvvetlendirerek gözaltı morluklarını tedavi eder. Piyasada, göz çevresi bakımı için birçok kozmetik ürün mevcuttur. Göz çevresine uygulanmak üzere, K ve C vitamini içeren kremlerin tercih edilmesi gerekir. 
Göz çevresi daima nemlendirilmeli
Hassas olan göz çevresinin daima nemlendirilmesi gerekir. Çünkü göz çevresi derisinde yağ bezi yoktur. Yağlı cilde sahip kişilerin daha az nemlendirici kullanması gerektiğine inanılır. Halbuki yağlı cilt tipine sahip olan kişilerde de bu bölgenin nemlendirilmesi gerekir. Çünkü göz çevresindeki doğal yağlanma çok azdır.  
Güneş gözlüğü kullanın
Özellikle yaz aylarıyla birlikte güneş ışınlarının zararlı etkileri de artar. Hassas olan göz çevresinin de bu ışınlardan korunması gerekir. Ayrıca ışınlara maruz kalan kişiler gözlerini kısar.  Bu durum göz çevresindeki kırışıklıkların da artmasına neden olur. Güneşin olumsuz etkilerine maruz kalan kişilerde gözaltında renginde koyulaşma da görülebilir. Bu nedenle ultraviyole koruyucu gözlükler kullanılmalı ve göz çevresi her mevsimde güneş kremiyle korunmalıdır. 
Uyku düzeni şart
Göz çevresi bakımındaki en önemli unsurlardan biri de düzenli uykudur. Uyku düzeni olmayan kişilerde göz etrafında torbalanma ve morluklar en sık karşılaşılan problemlerdendir. Günde en az 8 saat uyku önerilmektedir. 
Bol su için
Az su içmek de ciltteki kuruluğun nedenleri arasındadır. Kuruluk doğal olarak göz altlarını da etkiler. Günde ortalama 2-2 buçuk litre su tüketmek gerekir. 
Botox ve mezolifting çizgilere uygulanabilir
Derideki incelmenin önüne geçebilmek için kollajen oranını arttırıcı işlemler önerilmektedir. Göz çevresindeki mimiklerden ve çevresel faktörlerden kaynaklanan çizgilerin etkisini azaltmak için ise botox başta olmak üzere dolgu enjeksiyonları ve mezolifting uygulamasından da yararlanılabilir. Ayrıca peeling tedavisi veya mezoterapi uygulamasıyla da göz altlarındaki koyu rengi açmak ve morlukları azaltmak mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder