26 Ocak 2017 Perşembe

Cilt Bakımı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Cilt Bakımı Nedir? 
Faydaları Nelerdir?
www.eczanedesin.com

Profesyonel ürünlerle isin uzmanı tarafından uygulanan ve cildin ihtiyacına uygun derinlemesine bakım işlemidir. Cilt tipine uygun ürünlele ve doğru sirada uygulanmasıyla ciltte;

Cilt neminin kazandırılması
İnce kırışıklıklarının azalması
Akne sorunlarının giderilmesi
Leke tedavisi
Anti againg
Lifting uygulaması
Gözeneklerin fazla açılması sorunu
Kuru,karma,yağlı ciltlere özel bakım
Siyah noktalarin bakimi
Yüz masajı
Kalınlaşmış cilt bakımı
Antioksidan maske uygulaması ile cildin bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi sağlanmaktadır.

Kimler Cilt Bakımı Yaptırmalıdır?

20 li yaslarin sonuna kadar her regli döneminde cilt kendisini yeniler. Fakat sonrasinda ek uygulamalarla cildi beslemek ve düzenli bakım yaptırmak gereklidir. 25 yaşından sonra cilt bakimi yaptirmaya baslamak ileriye donuk kendini yenilemedeki yetersizligine karsi cildi hazirlar. Cilt yasi gercek yasindan farkli olabilir, örneğin 35 yaşındaki bir kişinin düzenli cilt bakımı yaptırmasıyla cilt yaşı 25 olabilir. Cildin yaşlanmasını tetikleyen dış faktorler sunlardir;

Aşırı stres ve yorgunluk
Düzensiz uyku
Sigara ve alkol tüketimi
Hormonların ani değişmesi
Kirli Hava
Yağlı Yiyecekler
Suyun az tüketilmesi gibi nedenlerle cilt kurur ve cizgileri artar, sarkmalar gozlenir.
 Cilt bakımının amacı nedir?
Sağlıklı görünen bir cilt moralimizi ve dolayisi ile çevremizle olan ilişkilerimizde ozguven saglar. Güzel sağlıklı görünen bir cilt, biliyoruz ki güzelliğin en önemli parçasıdır. Fakat bunun için de cilt tipine uygun ürünlerle bakım yapmak son derece önemlidir.

Cilt bakımı neden merkezlerde yapılmalıdır?
Cildimizin ihtiyaçlarını bilmek,  doğasını anlamak ve doğru ürünle doğru zamanda dogru uygulamayı yapmak bu konuda uzmanlaşmış olan kişilerin işidir. Unutulmaması gereken en önemli nokta ise yanlış uygulamalar sonucunda sonucun daha kötü olacağıdır.

5 tip cilt vardır.

* Normal cilt; gözenekler kapalı, parlak ve pürüssüz ve cilt problemi olmayan cilt tipidir.

* Karma cilt; bu ciltte yüzün T bölgesi yağlı, diğer bölgeler ise genel olarak kurudur. Yağlı bölgelerde komedonlar ve açık gözenekler bulunur. Kuru bölgelerde ise gözenekler kapalıdır.

* Kuru cilt; bu cilt tipi ince, mat, pul pul dökülmeye eğilimlidir. Gözenekler kucuk ve çoğunlukla kapalıdır. Cilt yapıs ince ve gergin olduğu için çabuk kırışmaya eğilimlidir.

* Yağlı cilt; bu tip ciltte yağ gözenekleri açık, komedonların ve yer yer sivilcelerin olduğu, yağ salgısı fazla olduğu için aşırı parlak bir görüntü vardır.

* Olgun cilt; ilerleyen yaş ile hücre yenilenmesinin yavaşlaması ile ortaya çıkan cilt tipidir. Hücrelerin dökülmeside yavaşladığı için cilt normalden daha kalın gözlenir. Ayrıca yağ salgısıda yavaşladığından ciltte derin kırışıklıklar gozlenir.

Cilt bakımı ne sıklıkta yapılmalıdır?

Cilt bakımı kişinin evde kendisinin yapacağı günlük ve haftalık bakımla başlar, sonrasında cildin sağlık, güzellik ve gençliğinin devamının sağlanması amacı ile aletli profesyonel cilt bakımı ile desteklenmesi gerekir. Aylık ve yıllık profesyonel bakımda amaç cildin derin tabakalarina bakım ürünlerinin ulaştırılarak cildin ihtiyaçlarını gidermek ve böylece cildin gençliğinin ve tazeliğinin devamlılığını sağlamaktır. Bu bakım ne yazıkki sadece evde kullandığımız ürünler ile olamamaktadır. Bu nedenle hepimiz hangi yaşta ve hangi cilt tipinde olursak olalım profesyonel bakıma ihtiyaç duyarız.
Kaynak:raananestetik.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder